Sobre mi

Diseño sin título

DESCOBRIMENT

No vaig descobrir el futbol anant de la mà del meu pare al camp cada quinze dies. No hi vam anar mai plegats i no em va fer soci de cap club. Sospito que ell ja infamava el futbol modern abans que el futbol fos modern. Això sí, m'acompanyava com un clau, fes fred o fes calor, a tots els meus entrenaments i partits. I els viatges d'anada i tornada es convertien en un debat sobre què havia passat al camp.

El pati de l'escola i els carrers van ser els escenaris on va créixer el meu interès per la pilota. El de documentar-me i conèixer tot el que tenia a veure amb el futbol va sorgir de manera autodidàctica i, per fer-ho més atractiu, buscava lligues que no fossin accessibles a finals dels 80, com ara l'anglesa. Vaig patir un enamorament sobtat i una passió gairebé pecaminosa pel Liverpool. Sort que el futbol televisiu no era de pagament, perquè ja et dic jo que el pare no hagués deixat anar ni un cèntim.

WEB SOBRE MI (1)

EXPERIÈNCIA

A 18 anys va arribar el contacte amb el periodisme al diari El Punt. Era perfecte, gaudia de partits en directe, els podia explicar i em pagaven mentre estudiava història. Que més pot demanar un boig pel futbol? Doncs, continuar fent-ho, per poder viure experiències enriquidores com les de contribuir a la creació de L'Esportiu, l'únic diari d'esports en català del mercat, i ser-ne el cap de la secció de futbol, o col·laborar amb un equip de persones amb molt talent, entre d'altres.

Però encara quedava un cuquet, el d'experimentar que se sent proposant una idea de joc, entrenant un equip, vivint el futbol des de la banqueta. Els dos anys invertits a treure'm el títol d'entrenador UEFA A van ser un encert total. Vaig aprendre molt, tant dels companys com del professorat, i vaig descobrir des de dins un món apassionant: el del futbol formatiu, al qual estic vinculat, entrenant, des de fa gairebé una dècada.

La combinació de la pràctica com a tècnic de futbol de base, amb el periodisme i la llicenciatura en història m'han convertit en un apassionat de dos camps. El primer és la reflexió sobre la transmissió dels coneixements del joc a la mainada i el segon, l'interès per l'evolució històrica del futbol (impacte cultural, social i econòmic, evolució de les normatives, de la tàctica, etcètera).

En aquest lloc web tots dos conceptes tindran un protagonisme principal, donant preponderància als diferents actors i projectes del futbol gironí que tinguin una història singular per ser explicada.

Martí Ayats

Periodista esportiu, llicenciat en història i entrenador de futbol Uefa A

Envia'm un missatge

Please enter your name.
Please enter a message.
You must accept the Terms and Conditions.
Please check the captcha to verify you are not a robot.